Η περιοχή

Ο Λόγγος, μαζί με τα Σελιανιτίκα είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός που βρέχεται απο τα πεντακάθαρα νερά του Κορινθιακού κόλπου προσφέροντας στους επισκέπτες του μια απο τις ωραιότερες παραλίες της περιοχής. Η σχετικά μικρή του απόσταση απο την Αθήνα (μόλις 174 χλμ) αλλά και απο πολλούς καλοκαιρινούς και χειμερινούς προορισμούς (Καλάβρυτα, Μονή Αγίας Λαύρας, Λίμνη Τσιβλού, Δελφοί, Επίδαυρος, Αρχαία Ολυμπία) καθιστά τον Λόγγο μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση για ταξιδιωτικές εξορμήσεις όλο τον χρόνο.

Η περιοχή διαθέτει μια αξιόλογη τουριστική υποδομή με ξενοδοχεία , ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, εστιατόρια, ψαροταβέρνες, καφέ-μπαρ πάνω στο κύμα ενώ διαθέτει και θερινό σινεμά.

Ο οικισμός απέχει 7χλμ απο την πόλη του Αιγίου διευρύνοντας έτσι το πλήθος επιλογών του επισκέπτη για νυχτερινή διασκέδαση αλλά και αποδράσεις σε γειτονικές παραλίες (Άκολη, Αλυκή, Νικολαίικα, Διακοπτό) γνωστές για τα εξίσου καθαρα νερά τους και την πλούσια νυχτερινή ζωή τους με την μακρινότερη να βρίσκεται σε απόσταση 20 λεπτών με αυτοκίνητο.

Φωτογραφίες απο την περιοχή